Letselschade advocaat nodig?

Plaats hier uw aanvraag

*Uw aanvraag is gratis en vrijblijvend


Plaats gratis uw aanvraag via ons contactformulier

Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van letselschade advocaten in uw regio

Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit en maak uw keuze

Bespaar tot 32% op uw kosten door offertes te vergelijken

Hoogte bedrag letselschadevergoeding

Letselschade; het kan iedereen zomaar overkomen. Maar wanneer spreken we van letselschade, wanneer hebt u recht op een letselschadevergoeding en wat is de hoogte van de letselschadevergoeding? Dit is een specialistisch gebied waar de gemiddelde burger niet veel vanaf weet. Daarom hebben we deze website in het leven geroepen om u hierover te informeren. Hier leest u alles wat u moet weten over letselschadevergoedingen en we bieden u tevens de mogelijkheid om eenvoudig gratis advies aan te vragen bij een letselschade specialist.

Wat is letselschade?

We spreken van letselschade wanneer iemand anders u schade heeft toegebracht. Let op: het kan hierbij gaan om schade van zowel lichamelijke als psychische aard. Voorbeelden van letselschade zijn: lichamelijk of psychisch letsel als gevolg van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische misser. Maar er zijn nog veel meer voorbeelden van letselschade. Nog steeds laten te veel mensen uit onwetendheid hun recht op een letselschadevergoeding voorbijgaan door geen schadeclaim in te dienen. Dat is jammer, want zo loopt u mis waar u recht op hebt! Een expert in letselschade inschakelen is in de meeste gevallen dan ook zeker geen slecht idee.

Soorten letselschadevergoedingen

Er bestaan veel verschillende soorten letselschadevergoedingen. Er zijn dan ook heel wat situaties waarin u recht hebt op een schadevergoeding. Veel mensen hebben geen idee van de vele situaties waarvoor dat geldt. We zullen hier kort een impressie geven van de soorten letselschadevergoedingen die er bestaan. Een van de grootste schadeposten is als u door letselschade inkomen mist. Een belangrijke soort letselschadevergoeding is dan ook een vergoeding voor verlies van arbeidsvermogen. Andere voorbeelden van letselschadevergoedingen zijn: schadevergoedingen voor ziektekosten, immateriële schade en schade door studievertraging. Het kan ook gebeuren dat u door letselschade niet meer in staat bent om huishoudelijke taken of onderhoudswerkzaamheden aan uw woning te verrichten. Ook hiervoor kunt u een schadeclaim indienen. Verder bestaan er ook nog letselschadevergoedingen voor gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten.

Lees ook: Wanneer mag ik een letselschadevergoeding claimen?

Hoogte letselschadevergoeding

Op hoeveel letselschadevergoeding u recht heeft, is geheel afhankelijk van uw specifieke situatie. Er spelen allerlei factoren een rol bij het bepalen van de hoogte van uw vergoeding: uw leeftijd, het soort letsel, hoelang geleden u het letsel hebt opgelopen, of u wel of niet arbeidsgeschikt bent, of u wel of niet beperkt wordt in het uitvoeren van uw huishoudelijke taken en of u wel of geen voorschot hebt gekregen. Mensen die geen letselschade specialist inschakelen komen er op later tijdstip nog weleens achter dat de voorgestelde letselschadevergoeding veel te laag was. Laat u daarom goed adviseren!

Deskundig letselschadebureau inschakelen

Zoals u ziet komt er heel wat kijken bij letselschadevergoedingen. Schakel daarom altijd een deskundige letselschade specialist in. Bij het netwerk van VDB Offertes zijn diverse letselschadebureaus aangesloten die direct voor u beschikbaar zijn. Plaats gratis uw aanvraag en ontvang binnen 24 uur de offertes van onze letselschade specialisten in uw regio. Vergelijk ze op prijs en kwaliteit en vraag een kennismakingsgesprek aan met het letselschadebureau dat u het meest aanspreekt. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.