Letselschade advocaat nodig?

Plaats hier uw aanvraag

*Uw aanvraag is gratis en vrijblijvend


Plaats gratis uw aanvraag via ons contactformulier

Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van letselschade advocaten in uw regio

Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit en maak uw keuze

Bespaar tot 32% op uw kosten door offertes te vergelijken

Wat te doen bij een bedrijfsongeval?

Bedrijfsongevallen of arbeidsongevallen die leiden tot letselschade komen helaas erg vaak voor. Regelmatig hoort u in het nieuws berichten over ernstige ongevallen op bouwplaatsen of andere werkplaatsen. Maar ook kleine bedrijfsongevallen, zoals het uitglijden over een gladde vloer, kunnen vervelende gevolgen hebben. In de meeste situaties is het verstandig om er een letselschadespecialist bij te halen, zodat alles voor de betrokken partijen zo optimaal mogelijk wordt opgelost.

Wat valt onder een bedrijfsongeval?

Er bestaat geen eenduidige definitie voor wat een bedrijfsongeval is. Maar kort gezegd is een bedrijfsongeval een ongeluk dat tijdens uw werktijd plaatsvindt en waardoor u schade oploopt. Het woord bedrijfsongeval moet u in de ruime betekenis van het woord zien. Loopt u schade op tijdens uw pauze, wanneer u op pad bent voor uw werk of tijdens een bedrijfsuitje, dan wordt in de meeste gevallen ook dit gezien als een bedrijfsongeval. En wat als u lijdt onder te hoge werkdruk en hierdoor overspannen raakt? Ook dat valt soms onder een bedrijfsongeval.

Lees ook: Hoogte letselschadevergoeding, waar heeft u recht op?

Bedrijfsongeval: wie is aansprakelijk?

Bij een bedrijfsongeval is uw werkgever in de meeste gevallen volgens de wet aansprakelijk voor de schade die u hierbij oploopt. Hieronder valt zowel fysiek letsel als psychisch letsel. De meeste werkgevers hebben een ongevallenverzekering voor hun bedrijf afgesloten die de schade vergoedt die werknemers tijdens werktijd of tijdens bedrijfsuitjes oplopen. Hiermee kan een werkgever veel problemen voorkomen. Er is een aantal situaties waarin uw werkgever volgens de wet niet aansprakelijk is. Dit is wanneer een bedrijfsongeval wordt veroorzaakt door roekeloos gedrag of wanneer er sprake is van opzet. Als een werkgever beweert dat dit het geval is, dan moet de verzekeraar van de werkgever bewijzen dat deze niet aansprakelijk is.

Problemen rondom een bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval of arbeidsongeval kan vervelende gevolgen hebben. U kunt als werknemer ernstig gewond raken, u hebt misschien maandenlang nodig om te herstellen en u lijdt financiële schade door arbeidsongeschiktheid en extra medische kosten. Daarnaast bent u misschien bang dat u uw relatie met uw werkgever schaadt wanneer u hem aansprakelijk stelt. Bij een ernstig bedrijfsongeval dat heeft geleid tot ziekenhuisopname, blijvende invaliditeit of overlijden, dient de werkgever de arbeidsinspectie in te schakelen. Gebeurt dit niet, dan kunt u dit als werknemer of nabestaande zelf doen.

Gratis adviesgesprek letselschadebureau

U kunt bij onzekerheid over uw situatie altijd een specialistisch letselschadebureau inschakelen. Zij helpen u op deskundige wijze met het afhandelen van uw schade. Vraag hiernaast een gratis adviesgesprek aan bij een letselschadebureau in uw regio, zodat u weet wat in uw situatie de beste aanpak is.