Letselschade advocaat nodig?

Plaats hier uw aanvraag

*Uw aanvraag is gratis en vrijblijvend


Plaats gratis uw aanvraag via ons contactformulier

Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van letselschade advocaten in uw regio

Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit en maak uw keuze

Bespaar tot 32% op uw kosten door offertes te vergelijken

Schadevergoeding letselschade claimen

Bent u het slachtoffer van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een medische fout of hebt u op een andere wijze door het toedoen van een ander letselschade opgelopen? Dan kunt u een schadevergoeding voor uw letselschade claimen. We raden u aan om hier zo snel mogelijk werk van te maken. Maar hoe pak ik dit aan? Dat is een vraag waar veel mensen mee kampen. We geven u hier antwoord op de belangrijkste vragen rondom het claimen van vergoedingen voor letselschade.

Wanneer mag ik letselschade claimen?

We beschreven hierboven al een aantal situaties waarin u het recht hebt op een schadevergoeding voor letselschade. Ook voor immateriële schade kunt u een letselschadeclaim indienen. In dat geval spreken we van smartengeld voor het psychisch leed dat u hebt opgelopen. Een bekwaam letselschadebureau in de buurt kan u vertellen of u in uw situatie recht hebt op een letselschadevergoeding. Er worden wel een aantal voorwaarden gesteld aan het claimen van letselschade.

Lees ook: Letselschade door bedrijfsongeval, wat te doen?

Voorwaarden claimen van letselschade

Wanneer u een letselschadeclaim wilt indienen moet er op de eerste plaats een aansprakelijke tegenpartij aan te wijzen zijn. Voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij dient u deze een aangetekende brief te sturen. Er moet ook bewijs zijn voor de geleden schade. Ook moet u kunnen bewijzen dat uw schade een gevolg is van een ongeval of medische misser. Het is daarvoor heel belangrijk dat u alle schade die u lijdt goed bijhoudt. U kunt voor het ondernemen van al deze stappen het advies en de hulp van een letselschadeclaim expert inschakelen.

Verjaring en letselschade claimen

Houd er ook rekening mee dat ongevallen kunnen verjaren. Het is dus zaak dat u er op tijd bij bent en er geen jaren overheen laat gaan. Zo verjaart een bedrijfsongeval normaal gesproken na vijf jaar en een verkeersongeval na drie jaar. Het wil ook nog weleens voorkomen dat er bijvoorbeeld meerdere partijen aansprakelijk waren voor de schade en dat één van die partijen over het hoofd is gezien bij het indienen van de letselschadeclaim. Wanneer het ongeval ondertussen is verjaard kunt u uw schade niet meer verhalen op de betreffende partij.

Specialistische hulp bij letselschade claimen

Het kan erg prettig zijn wanneer u terug kunt vallen op iemand die uw belangen behartigt bij het claimen van een schadevergoeding voor letselschade. U hebt vanwege de schade die u hebt opgelopen al genoeg aan uw hoofd en ziet mogelijk al snel belangrijke aandachtspunten over het hoofd. Met de specialistische hulp van een letselschade deskundige staat u er niet alleen voor en krijgt u waar u recht op hebt. Plaats vandaag nog uw aanvraag en kom binnen 24 uur in contact met een letselschade advocaat in uw regio.