Letselschade advocaat nodig?

Plaats hier uw aanvraag

*Uw aanvraag is gratis en vrijblijvend


Plaats gratis uw aanvraag via ons contactformulier

Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van letselschade advocaten in uw regio

Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit en maak uw keuze

Bespaar tot 32% op uw kosten door offertes te vergelijken

Letselschade door medische fouten

Medische fout of complicatie? Dat is vaak de discussie die er woedt tussen de medisch behandelaar en de patiënt. De scheidslijn tussen een medische misser en een complicatie is meestal erg onduidelijk. Het is daarom vaak een ingewikkeld proces om een schadevergoeding voor een medische misser te krijgen. Maar laat u hier niet door tegenhouden. Met de juiste deskundige hulp heeft u grote kans dat u krijgt waar u recht op heeft. We hebben hier de belangrijkste informatie voor u in dit artikel geformuleerd.

Wat is een medische fout?

Met een medische misser bedoelen we dat een medisch behandelaar, over het algemeen gesproken een arts, tijdens het uitvoeren van een medische behandeling een fout heeft gemaakt of onzorgvuldig is geweest waardoor u schade lijdt. Let op: er is dus een duidelijk verschil met wanneer er tijdens een medische behandeling iets fout gaat, oftewel wanneer er een complicatie optreedt. Elke medische ingreep brengt risico’s met zich mee en er kan ondanks dat de arts correct en zorgvuldig handelt altijd iets fout gaan. Dit valt niet onder een medische misser en hiervoor kunt u dus geen schadevergoeding eisen.

Lees ook: Hoogte van letselschadevergoeding, waar heeft u recht op?

Slachtoffer van medische fout: wat nu?

Bent u het slachtoffer van een medische fout, dan zijn er verschillende dingen die u dient te ondernemen om aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding en eventueel smartengeld. U moet kunnen bewijzen dat uw arts een medische misser heeft begaan. Vraag op de eerste plaats een afschrift van uw medisch dossier. Dit dient als de basis voor het indienen van een schadeclaim. Het probleem is dat de betreffende arts dit dossier heeft gemaakt. Om te bewijzen dat uw arts een fout heeft gemaakt is het goed om een second opinion aan te vragen bij een andere arts in een ander ziekenhuis. Ga ook steeds met uw klachten naar uw huisarts en laat uw klachten duidelijk in uw medisch dossier opnemen. Een andere maatregel die u kunt treffen is ervoor zorgen dat er altijd een getuige aanwezig is bij de gesprekken met uw arts.

Hulp bij schadevergoeding door medische missers

Het is niet altijd een gemakkelijke taak om alleen het getouwtrek rondom uw schadeclaim voor een medische misser aan te gaan. Deskundige hulp van (medische) adviseurs van een gespecialiseerd letselschadebureau is vaak geen overbodige luxe. U kunt gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen bij onze aangesloten letselschadebureaus in uw regio. Dit geeft u de mogelijkheid om een duidelijk inzicht te krijgen waar u mogelijk recht op heeft en hoe u het claimen van uw schadevergoeding het beste aan kunt pakken.