Interview laten transcriberen?

Ontvang gratis offertes

* Onze service is gratis en vrijblijvend


Plaats gratis uw aanvraag via ons contactformulier

Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van transcribenten in uw regio

Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit en kies de beste transcribent

Bespaar tot 32% op uw kosten door offertes te vergelijken

Interview laten transcriberen

Als interviewer is het van groot belang dat u de geïnterviewde correct citeert: kleine fouten in citaten kunnen grote gevolgen hebben, omdat ze de betekenis van het hele verhaal kunnen veranderen. Om dit te voorkomen, en een interview zo nauwkeurig mogelijk uit te werken, kiezen steeds meer ervoor om het interview op te nemen, in plaats van meeschrijven tijdens het interview. Op deze manier heeft de interviewer alle aandacht voor het gesprek en wordt het interview later uitgeschreven, ook wel transcriberen of transcripten genoemd.

Wat is transcriberen?

Transcriberen is het overzetten van geluid naar tekst. Het woord ‘transcriberen’ betekent dan ook ‘overschrijven’. Het transcriberen van een interview dient uiterst zorgvuldig te gebeuren en neemt daardoor veel tijd in beslag. Vaak wordt het transcriberen van een interview uitbesteed aan een professionele tekstschrijver, ook wel transcribent genoemd.

De voordelen

Niet elke interviewer neemt elk gesprek op: veel interviewers kiezen ervoor om wat kortere interviews (tot een half uur) mee te schrijven. Maar als een interview langer duurt, wordt het steeds moeilijker om goed mee te schrijven en te bepalen wat belangrijk is en wat niet. Bovendien worden interviews overzichtelijker wanneer ze zijn uitgeschreven. In dit geval is een transcriptie erg handig.

Transcripties voor wie?

Het transcriberen van geluid wordt voor steeds meer mensen interessant. Het gaat niet altijd om interviews, maar bijvoorbeeld ook om gesprekken voor onderzoeken, opnames van colleges of seminars, of om gesprekken waar meerdere personen aan deelnemen. Heeft u zelf een andere gelegenheid waarvoor u geluid wilt transcriberen? U kunt dan altijd overleggen met onze aangesloten transcriptie professionals: zij helpen u graag met de transcriptie van uw interview.

Interview transcriberen uitbesteden

Transcriberen kan erg tijdrovend zijn: over het algemeen kost een transcriptie drie keer zoveel tijd als het oorspronkelijke geluidsfragment. Een interview van een uur kost dus al snel drie uur aan werk. Daarom willen veel mensen het transcriberen uitbesteden aan een professional: dit scheelt niet alleen veel tijd, maar de klant weet bovendien zeker dat het geluidsfragment nauwkeurig wordt overgenomen.

Vergelijk gratis onderstaande en andere transcribenten op prijs en kwaliteit.