Tekstschrijver kosten


Kosten tekstschrijvers vergelijken?

Ontvang gratis offertes

* Onze service is gratis en vrijblijvend


Plaats gratis uw aanvraag via ons contactformulier

Ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van tekstschrijvers in uw regio

Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit en kies de beste tekstschijver

Bespaar tot 32% op uw kosten door offertes te vergelijken

Wat kost een goede tekstschrijver?

Bij het inhuren van een tekstschrijver vragen veel bedrijven zich af wat de kosten zijn. Heel begrijpelijk, want u wilt weten hoeveel u moet investeren. Het leveren van teksten is maatwerk en daarom verschillen de kosten per tekst en per opdracht. Heeft u een opdracht voor een professionele en ervaren tekstschrijver? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via VDB Offertes, vergelijk de kosten en kies zelf de voor u beste tekstschrijver.

Wat levert een tekstschrijver op?

Bij het inhuren van een tekstschrijver wordt vaak aan de kosten gedacht en minder aan wat het oplevert. Maar wees bewust van de voordelen. Twijfelde u tussen het inhuren van een tekstschrijver of zelf de teksten schrijven? Bedenk eens wat u met uw kostbare tijd kunt doen die u heeft als u de klus uitbesteedt. Daarnaast kan een professioneel tekstbureau zorgen voor goede teksten waardoor u beter vindbaar bent in zoekmachines zoals Google en wat weer leidt tot meer bezoekers op uw site. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel websites en dus ook veel concurrentie. Onderscheid uzelf van de rest en kies voor frisse, verrassende teksten in plaats van de standaard ‘verkooppraatjes’. Dit zullen uw bezoekers waarderen en de kans is groter dat zij terugkeren.

Kosten afhankelijk van vele factoren

Tekstschrijvers geven vaak geen vaste prijzen weer op hun website en dat is heel logisch. Iedere tekst is anders en de prijs hangt af van vele factoren, zoals:

 • Hoe ingewikkeld is de tekst? Wordt er bijvoorbeeld duidelijke input aangeleverd of moet de tekstschrijver zelf research doen?
 • Hoelang moet de tekst ongeveer worden? Sommige tekstschrijvers kiezen ervoor om de kosten per woord te berekenen, andere vinden het fijner om een prijs te bepalen voor de gehele tekst.
 • Hoe vaak wordt de tekstschrijver door uw bedrijf ingehuurd? Vaak hanteren tekstbureaus kortingen als er meerdere opdrachten worden uitbesteed.
 • Wanneer is de deadline? Moet er in het weekend gewerkt worden? Of is er ruim tijd om de opdracht goed uit te voeren? Dit heeft vaak invloed op de kosten.
 • Tekstschrijver kosten per woord

  Veel freelance tekstschrijvers hanteren kosten per woord. Voor sommige opdrachtgevers is dit ideaal omdat ze weten welke kosten ze kwijt zijn aan een tekstopdracht.

  Tekstbureaus hanteren vaak geen bepaalde kosten per woord omdat zich dan moeten houden aan een aantal woorden, wat vaak de kwaliteit van tekstopdracht niet ten goede komt.

  Belangrijk is dus om vooraf duidelijk te bespreken of de tekstschrijver kosten per woord doorberekend of een vast uurtarief.

 • Tekstschrijver kosten website

  Website teksten worden vaak door een extern tekstbureau of freelance tekstschrijver geschreven. Logisch, want het is een specialistisch vak wat veel tijd in beslag neemt.

  De kosten van website teksten kunnen enorm verschillen per tekstschrijver. Het varieert van € 40,- per pagina tot € 950,- per pagina. Uiteraard heeft alles te maken met kwaliteit, ervaring en expertise.

  Belangrijk voor het schrijven van website teksten is of de tekstschrijver ervaring heeft met het schrijven voor het web. Vraag hiernaar bij uw tekstschrijver.

Plaats uw aanvraag en vergelijk de kosten van tekstschrijvers

Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor uw tekstopdracht? Plaats gratis uw aanvraag en omschrijf uw opdracht zo specifiek mogelijk. Binnen 24 uur ontvangt u meerdere offertes, die u zelf kunt vergelijken. Er zijn geen verplichtingen verbonden aan de aanvraag. Zit de juiste tekstschrijver ertussen? Neem dan vrijblijvend contact op voor verdere afspraken.

Vergelijk gratis onderstaande en andere tekstschrijvers op prijs en kwaliteit.
Wat kost een tekstschrijver